Waarom Google houdt van content in verschillende vormen.

Maak Google blij: doe het eens met video! (of een van deze andere opties)

NIEUWS - 18.06.2019

We schreven al eerder hoe belangrijk goede content is voor je website.
Inhoud die aan de ribben plakt is goud waard, niet enkel voor je website, maar ook voor je bedrijf. Het is in deze tijd namelijk de manier bij uitstek om te verkopen.

Google loves celcius

Niet alleen omdat je mensen op die manier van je expertise kunt overtuigen, maar ook omdat Google als zoekmachine zot is van content

Niet enkel van teksten, maar ook van video, beelden, en andere vormen. Google kiest zelf welke vormen ze op welk moment naar voor schuift. Wie alleen tekst maakt, loopt daardoor vaak zoekresultaten mis.

Het goede nieuws? 

Je kunt je bestaande content makkelijk transformeren. Misschien heb je ooit een fantastisch waardevolle blogpost gemaakt, die flink wat traffiek genereerde naar je site. 

Niks houd je tegen om diezelfde inhoud te verpakken in een video.

Op die manier vinden nog meer mensen de weg naar jouw product, en het is meteen de ideale aanleiding om dezelfde content te promoten in een nieuw jasje.

Het is een vorm van Search Engine Optimization (het optimaliseren van jouw inhoud zodat mensen die via de zoekmachines weten te vinden) die absoluut loont.

Deze soorten content doen het goed voor SEO: 

Blogposts

De klassieker onder de content blijft goed scoren bij Google. Sites met een blog of nieuwsarchief hebben veel meer kans om op de eerste pagina van Google gelinkt te worden na een zoekopdracht dan sites zonder blog. Daarnaast blijft het een geweldige (én goedkope) manier om te bouwen aan je relatie met potentiële en bestaande klanten.

Oude blogposts of nieuwsartikels updaten met nieuwe informatie loont. Wees zeker niet bang voor lange artikels: Google houdt ervan, en je lezers ook.

Denk voor je blogposts liefst in de richting van bestaande formats. De voor en na, de lijstjespost (“zeven manieren om”), de tips van de expert, de how to, de case study.

Probeer de vragen en twijfels te beantwoorden waarmee je klanten worstelen, en je hebt onmiddellijk voorsprong op je concurrenten die die kans laten liggen.

Infographics

Er zijn verschillende manieren om waardevolle informatie te verpakken, en infografieken zijn zeker een goede keuze. Deze visuele vorm van content marketing is perfect om complexe informatie op een educatieve en laagdrempelige manier voor te stellen. Ook voor statistieken zijn infographics erg dankbaar.

Hier vind je enkele goede voorbeelden van wat een infografiek voor jouw content kan doen. 

De meeste mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld, en een goede infographic is ook nog eens ideaal om te delen op sociale media of Pinterest.

celcius loves youtube

Video

Google is weg van video, en de reden is simpel: internetgebruikers zijn dat ook.

De cijgers liegen niet: wie een video op zijn homepage heeft staan, heeft maar liefst 53 procent meer kans om op de eerste pagina van Google te verschijnen in de zoekresultaten.

Mensen blijven ook langer plakken als ze een video bekijken dan als ze een blogpost lezen, wat ook nog eens goed is voor de ranking van je website. Een video posten op je eigen YouTube-kanaal kan ook nog eens de ideale manier zijn om een publiek aan te boren dat zich eerder daar bevindt dan op blogs. 

Niks dan voordelen? Wel, je moet die video’s natuurlijk wel maken, maar weet dat het enorm kan lonen. En dat je tegenwoordig zelfs al heel wat kunt met de camera van je laptop of smartphone. Op dat vlak is het beter om iets goed te maken dat een publiek vindt, in plaats van te wachten tot je iets perfects kunt maken dat er uiteindelijk nooit komt.

E-books

Een e-book maken dat mensen willen vraagt wat tijd, maar het is wel een uitstekende manier om jezelf als expert van een bepaald onderwerp in de markt te zetten, je (potentiële) klanten iets kwalitatiefs te bieden, en ook qua SEO valt het aan te raden. Zorg ervoor dat de pagina waarop je e-book wordt aangeboden voorzien is van alle belangrijke trefwoorden, en Google zal je belonen

Meer weten?

Bij Celcius adviseren we je graag rond alle vormen van content en hun invloed op SEO.
Stuur een mailtje via info@celcius.be of contacteer ons op +32 (0)56 44 06 46.